Sheikh Yusuf Estes förklarar Tre-enigheten för muslimer och icke-muslimer på The Deen Show. [Före detta kristen predikant och expert på kristendom]

Jag blev” tipsad” om denne Yusuf Estes när jag läste en gammal väns blogg som e muslim. På bloggen var det ett klipp med en karismatisk gammal man som pratade om det aktuella ämnet koranbränning.

Yusuf Estes verkar vara en väldigt harmonisk och vänlig själ med ett gott sinne för humor – en skön kille helt enkelt.

Så jag måste erkänna att Yusuf gav ett väldigt gott första intryck på mig, jag hoppas att han är lycklig i Islam och verkar vara en väldigt kunnig muslim.

Saken är – Yusuf Estes – är en före detta protestantisk präst och predikare – och presenteras ofta som så när han deltar i Islamiska satelit shower. Som fd präst tänker man att han borde vara väldigt kunnig om kristendom och vad man vill få fram är Islams överlägsenhet.

Jag har sett att Yusuf ofta deltar för att ge styrka till argumentet att kristendomen är till stor del  falsk – styrkan är ju att han som fd präst borde veta. Så nu har jag kollat runt och det finns tonvis med klipp där Yusuf Estes demonsterar hur fel vi kristna har. Inget fel i det, verkligen inte – det finns lika många kristna ”the deen show” där kristna predikanter kritiserar Islam(skillnaden e dock att muslimer inbjuds att motbevisa anklagelserna)

Se detta avsnitt av den nice producerade The Deen Show där den store Yusuf Estes förklarar förr oss okunniga vad Treenigheten är =) :

Mitt problem är – om du regelbundet i egenskap av fd präst kritiserar kristendomen och om du regelbundet har högmodet att presenteras som ”expert på kristendom” – då är det väl ändå ett ganska stort Bitch-move att säga att du vägrar debattera. Har sökt sönder mig på internet efter en enda  video där Yusuf Estes vågar stå för vad han säger mot en kristen debatör. Antagligen är det för att in fact inte vet ett skit om kristendom och inte vill bli totalt och helt pinsamt motbevisad som jag nu ska göra =)

01:03 in på klippet blir man ju faktiskt glad när Yusuf säger att treenigheten inte betyder 3 gudar – fan nice tänkte jag detta kommer nog inte vara så farligt – sen märker man tyvärr att detta e enda gången Yusuf Estes faktiskt säger något fakta baserat…

01:10-29 – Här säger han att de kyrkor som bröt med Katolska Kyrkan gjorde det för att dem sa att vi dyrkade 3 gudar – och därför kallades dom protestanter haha =) aight snyggt 1500 års hopp du gjorde där samtidigt som du visar att du inte har någon som helst aning om vad reformationen handlade om(fd protestantisk präst sa du?)

Ingen kyrka som bröt med den enade kyrkan gjorde dt av denna anledning – det var oftast en fråga om förhållandet mellan Jesus 2 naturer så där har du fel Yusuf.

01.45-02.00 – Treenigheten betyder INTE att Gud har 3 naturer eller 3 delar. Treenigheten betyder att Gud är 1 ”being” i 3 personer. 1 Natur – inte 3.  1 essens inte 3.

02.28 – Nej Yusuf, Trinity är inte alls Latin come on. Trinitas är Latin.

fan orkar inte o e ba inne på 3:e minuten . får bli ett par avsnitt dt här . Be tuned när vi snart kommer in i really crazy Yusuf Estes fantasy land . jag försäkrar dig att dt kommer bli underhållande =) eller så kan du se avsnittet själv o räkna alla felaktiga påståenden som kommer.

Speciellt när att Constantin samlade Nicaea för att få absolution för att han mördade sin fru och son . något som hände efter Nicaea och lite svårt när han blev döpt på sin dödsbädd . Svårt att få absolution innan du döps =) Kan tilläggas att den döptes av en arian – dem som förlorade nicaea – vilket förstör hela argumentet att konstantin styrde Nicaea 325.

Uppdatering:
Har inte tid att lista alla fel men hittade video svar från james white – som jag redan lagt upp ett flertal debatter med . han listar de massvis med fel som yusuf estes med vilje eller inte säger – hehe nice att han tar upp flera punkter som jag redan tar upp =)

 

4 Responses to Sheikh Yusuf Estes förklarar Tre-enigheten för muslimer och icke-muslimer på The Deen Show. [Före detta kristen predikant och expert på kristendom]

  1. Matte says:

    Tja Richard. Nice blogg! Har hört också hört att Yusuf Estes inte vill debattera men gärna ställer upp på dialog. Jag hörde honom säga var att det ofta leder till större osämja och splittring istället för något positivt. Tror inte han är präst heller fast jag kan ha fel. Peace

    • zeitoun68 says:

      Sho brorsan hoppas allt e bra – tack =) har inte postat nått på ett tag ba =) ah ne han kanske inte präst fan dt fick ja nog ba för mig . men hursomhelst så utmålas han som ”expert på kristendom” – ne ja köper dt me vrf han inte vill debattera – dt gör hjärtat hårt =) fick dt från abdul samad
      men hehe då borde han inte samtidigt sätta sig och fullständigt ljuga sig igenom en halvtimme – hela programmet missrepresenterade kristendom totalt – tex frågestunden där imamen säger att vi dyrkar en creation – klart vi inte gör – jesus har alltid funnits på samma sätt som att koranen alltid funnits – dem fanns innan skapelsen .

      Asså estes har säkert ett 20 tal otroligt enkla historiska fel i avsnittet – hela den där grejen med konstantin och nicaea är förolämpande samtidgt som den är skrattretande. Dt går inte ihop med vad som verkligen hände – de biskopar där var riktiga vittnen – med avkapade lemmar och andra spår av romersk tortyr på grund av att dem vägra offra till gudarna – vrf skulle de påverkas av konstantin 15 år senare ? Nicaea var mellan ortodoxa och arianer – arianerna förlorade som vi alla vet . nya testamentet var bestämt sedan 150 år och var inte på dagordningen ba så du vet. Om nu konstantin fick som han ville när arianerna förlorade – så kan väl estes förklara vrf konstantin själv 10 år senare gick över till arianerna och till sist på sin dödsbädd – döptes av den arianske biskopen eusebius av nicomedia ? =)

      Tyckte dt va så tråkigt att se verkligen – vrf liksom verkligen gå loss på att missrepresentera kristendomen sådär – om den nu e så uppenbart falsk religion vrf då vara rädd för att faktiskt beskriva våra läror och vår historia på ett faktabaserat sett. Såna här lögner får christofobin att bara stärka sig ännu mer .

      Ska uppdatera den nu hittade ett video svar på youtube av ingen mindre än james white(som jag inte anser vara kristen men han e ändå otroligt kunnig)

  2. Vilken dum f. d. präst. Det blir C i religionskunskap och filosofi. says:

    Vilken dum f. d. präst. Det blir C i religionskunskap och filosofi.

  3. Vilken dum f. d. präst. Det blir C i religionskunskap och filosofi. says:

    Vilken dum f. d. präst; misstänker han gjort flera fel inte bara detta. Tyvärr som lärare kan jag inte ge honom godkänt i gymnasiets religionskunskap och filosofi. Han får göra om dessa ämnen sedan han skämt ut sig så grundligt.
    Vänligt men bestämt.
    Camilla Nice

Lämna en kommentar